Χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου έχουν έρθει αντιμέτωπει με ένα επικίνδυνο email τις τελευταίες ώρες.  Χθες μόνο η Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος δέχθηκε περισσότερα από 1000 τηλεφωνήματα.

Πιο συγκεκριμένα, στις θυρίδες των χρηστών έφτασε ένα email σύμφωνα με το οποίο ο υπολογιστής τους έχει παραβιαστεί και έχουν μαγνητοσκοπηθεί προσωπικές στιγμές τους.

Ο άγνωστος αποστολέας απειλεί τους χρήστες πως αν δεν του καταβάλουν ένα ποσό σε bitcoins το video με τις προσωπικές στιγμές τους θα σταλεί σε όλες τις επαφές τους στα κοινωνικά δίκτυα αλλά και μέσω email.

To email όπως περίπου έρχεται :

«Γεια σου! Όπως ίσως παρατηρήσατε, σας έστειλα ένα email από τον λογαριασμό σας.
Αυτό σημαίνει ότι έχω πλήρη πρόσβαση στη συσκευή σας.
Σε παρακολουθώ λίγους μήνες τώρα.
Το γεγονός είναι ότι είχατε μολυνθεί με κακόβουλο λογισμικό μέσω ενός site ενηλίκων που επισκεφθήκατε.
Εάν δεν καταλαβαίνετε, θα σας εξηγήσω.
Trojan Virus μου δίνει πλήρη πρόσβαση και τον έλεγχο σε έναν υπολογιστή ή άλλη συσκευή.
Αυτό σημαίνει ότι μπορώ να δω τα πάντα στην οθόνη σας, ενεργοποιήστε την κάμερα και το μικρόφωνο, αλλά δεν ξέρετε γι ' αυτό.
Έχω επίσης πρόσβαση σε όλες τις επαφές σας και όλη την αλληλογραφία σας.
Γιατί antivirus σας δεν εντόπισε κακόβουλο λογισμικό;
Απάντηση: το κακόβουλο λογισμικό μου χρησιμοποιεί το πρόγραμμα οδήγησης, μπορώ να ενημερώσετε τις υπογραφές του κάθε 4 ώρες, έτσι ώστε antivirus σας είναι σιωπηλή.
Έκανα ένα βίντεο που δείχνει πώς μπορείτε να ικανοποιήσετε τον εαυτό σας στο αριστερό μισό της οθόνης, και στο δεξί μισό βλέπετε το βίντεο που παρακολουθήσατε.
Με ένα κλικ του ποντικιού, μπορώ να στείλω αυτό το βίντεο σε όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τις επαφές σας στα κοινωνικά δίκτυα.
Μπορώ επίσης να δημοσιεύσετε την πρόσβαση σε όλα τα e-mail αλληλογραφία σας και αγγελιοφόρους που χρησιμοποιείτε.
Αν θέλετε να το αποτρέψετε,
μεταφέρει το ποσό της 950€ στη διεύθυνση Bitcoin μου (αν δεν ξέρετε πώς να το κάνετε αυτό, γράψτε στο Google: "Αγοράστε Bitcoin").
Η διεύθυνση Bitcoin μου (BTC πορτοφόλι) είναι: 124zpsTJmT7wxMxyHrWy9UpaF8xTcGduSz
Μετά τη λήψη της πληρωμής, θα διαγράψω το βίντεο και δεν θα με ακούσετε ποτέ ξανά.
Σας δίνω 50 ώρες (πάνω από 2 ημέρες) για να πληρώσετε.
Έχω μια ειδοποίηση που σαρώνει την αλληλογραφία σας και ο χρονοδιακόπτης θα λειτουργήσει όταν δείτε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Η υποβολή κάποιας καταγγελίας κάπου δεν έχει νόημα, διότι αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν μπορεί να παρακολουθηθεί όπως η διεύθυνση bitcoin μου.
Δεν κάνω λάθη.
Εάν διαπιστώσω ότι έχετε μοιραστεί αυτό το μήνυμα με κάποιον άλλο, το βίντεο θα διανεμηθεί αμέσως.
Τις καλύτερες ευχές!».


Η συμβουλή της Houseofweb:

Αν δεχθείτε email με αυτό ή παρόμοιο περιεχόμενο, συμβουλή μας είναι να αποφύγετε την απάντηση και την πληρωμή. Πρόκειται για ψευδής πληροφορία η οποία έχει στόχο την εξαπάτηση σας.

Ωστόσο με αφορμή και τη συγκεκριμένη απειλή οι γενικότερες συμβουλές μας είναι οι εξής:

Email:

- πάντοτε ελέγχουμε την διεύθυνση του αποστολέα του email έτσι ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι δεν πρόκειται για κάποιον άγνωστο
- όταν λάβουμε email με άγνωστο αποστολέα δεν ανοίγουμε ποτέ το επισυναπτόμενο αρχείο, δεν κάνουμε κλικ πάνω στους συνδέσμους που ίσως υπάρχουν εντός του email
- δεν απαντάμε σε email αγνώστων

Υπολογιστής

- Φροντίζουμε να έχουμε υποστηριζόμενο λειτουργικό σύστημα. Πρόσφατα έληξε η υποστήριξη των Windows 7, η αναβάθμιση σε windows 8 ή 10 είναι απαραίτητη.
- Έχουμε εγκατεστημένη ισχυρή λύση προστασίας από κακόβουλο λογισμικό.


H Houseofeweb είναι συνεργάτης της Bitdefender και προτείνει το Bitdefender Internet Security για τους οικιακούς χρήστες ή τις μικρές επιχειρήσεις και το Bitdefender Gravityzone Business Security για τα δίκτυα επιχειρήσεων / οργανισμών.

Επικοινωνία με την Houseofweb:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
694 540 2632