Ένα επικίνδυνο email έχει σταλεί εδώ και μερικές ημέρες σε εταιρικά email με σκοπό την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων.

Ποιά είναι η κατάσταση:
Το email έρχεται στην Αγγλική γλώσσα από το "τμήμα υποστήριξης του facebook" και ειδοποιεί τους υπευθύνους επιχειρήσεων πως δημοσιεύσεις τους έχουν παραβιάσει το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας δεδομένων.

Μεγάλη έξαρση με παραπλανητικά email παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο. Οι επιτιθέμενοι προσπαθούν να ξεγελάσουν τους χρήστες προωθώντας τους email σύμφωνα με τα οποία οι λογαριασμοί τους παρουσιάζουν ασυνήθιστη συμπεριφορά, καλώντας να επιβεβαιώσουν τη ταυτότητα τους.

Τι ισχύει στην πραγματικότητα:

Αν κάποια στιγμή δοκιμάσουμε να μπούμε στο google ή facebook λογαριασμό μας από μία διαφορετική συσκευή από αυτές που μπαίνουμε συνήθως, η google και το facebook φροντίζουν να μας ενημερώσουν στο email που έχουμε δηλώσει σχετικά με αυτή τη δραστηριότητα, καλώντας μας να επιβεβαιώσουμε ότι ήμασταν εμείς και ο λογαριασμός μας δεν έχει παραβιαστεί από κάποιον τρίτο.

Δυστυχώς για ακόμη μια φορά, έρχεται να αναστατώσει το facebook μια απάτη η οποία αφορά δωρεάν αεροπορικά εισητήρια.

Τις τελευταίες ώρες ένας ψεύτικος διαγωνισμός, που χρησιμοποιεί το όνομα της αεροπορικής εταιρείας Easyjet προσκαλεί τους χρήστες να απαντήσουν σε κάποιες διερευνητικές ερωτήσεις και στη συνέχεια να κοινοποιήσουν το διαγωνισμό στους φίλους τους έτσι ώστε να συμμετέχουν.