Το διαδίκτυο σίγουρα έχει άπειρα πλεονεκτήματα και πληροφορίες που έχουν κάνει τη ζωή μας πολύ πιο εύκολη, ωστόσο πολλές φορές δεν είναι τόσο αθώο όσο φαίνεται.

Τα τελευταία χρόνια πολλοί είναι οι επιτήδειοι που έχουν θέσει ως στόχο την εξαπάτηση του κοινού με οικονομικά οφέλη για εκείνους.

Χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου έχουν έρθει αντιμέτωπει με ένα επικίνδυνο email τις τελευταίες ώρες.  Χθες μόνο η Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος δέχθηκε περισσότερα από 1000 τηλεφωνήματα.

Πιο συγκεκριμένα, στις θυρίδες των χρηστών έφτασε ένα email σύμφωνα με το οποίο ο υπολογιστής τους έχει παραβιαστεί και έχουν μαγνητοσκοπηθεί προσωπικές στιγμές τους.

Ένα επικίνδυνο email έχει σταλεί εδώ και μερικές ημέρες σε εταιρικά email με σκοπό την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων.

Ποιά είναι η κατάσταση:
Το email έρχεται στην Αγγλική γλώσσα από το "τμήμα υποστήριξης του facebook" και ειδοποιεί τους υπευθύνους επιχειρήσεων πως δημοσιεύσεις τους έχουν παραβιάσει το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας δεδομένων.

Πριν από λίγες ημέρες και πιο συγκεκριμένα τη Τρίτη 14 Ιανουαρίου η Microsoft διέκοψε την υποστήριξη της στο λειτουργικό σύστημα των Windows 7.Αυτό σημαίνει ότι από εδώ και στο εξής η Microsoft δεν θα καλύπτει με ενημερώσεις (updates) τα κενά ασφαλείας που θα εμφανίζονται στο λειτουργικό σύστημα των Windows 7.

Μεγάλη έξαρση με παραπλανητικά email παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο. Οι επιτιθέμενοι προσπαθούν να ξεγελάσουν τους χρήστες προωθώντας τους email σύμφωνα με τα οποία οι λογαριασμοί τους παρουσιάζουν ασυνήθιστη συμπεριφορά, καλώντας να επιβεβαιώσουν τη ταυτότητα τους.

Τι ισχύει στην πραγματικότητα:

Αν κάποια στιγμή δοκιμάσουμε να μπούμε στο google ή facebook λογαριασμό μας από μία διαφορετική συσκευή από αυτές που μπαίνουμε συνήθως, η google και το facebook φροντίζουν να μας ενημερώσουν στο email που έχουμε δηλώσει σχετικά με αυτή τη δραστηριότητα, καλώντας μας να επιβεβαιώσουμε ότι ήμασταν εμείς και ο λογαριασμός μας δεν έχει παραβιαστεί από κάποιον τρίτο.