Πολλές φορές έχουμε βρεθεί απέναντι στην απειλή των αρχείων μας από κακόβουλο λογισμικό το οποίο προσπαθεί να εγκατασταθεί στον υπολογιστή μας.


Πως μπορεί να τρυπώσει ένας ιός στον υπολογιστή μας?
Οι τρόποι που ένας ιός προσπαθεί να εισχωρήσει στο σύστημα μας πολλοί, άλλες φορές μέσω εξωτερικής συσκευής (usb, εξωτερικός δίσκος, dvd) που συνδέουμε στον υπολογιστή μας, άλλες φορές μέσω επισυναπτόμενων αρχείων σε email, άλλες φορές όταν προσπαθούμε να κατεβάσουμε ένα αρχείο από μία ιστοσελίδα, άλλες φορές όταν επιχειρούμε να κατεβάσουμε ένα αρχείο μέσω torrent, άλλες φορές αρκεί μόνο η επίσκεψη σε μια ιστοσελίδα..


Ποιές μπορεί να είναι οι συνέπειες αν μολυνθώ?
Αν είστε πολύ τυχεροί μπορεί απλά να παρατηρείτε μια μόνιμη αργοπορία στον υπολογιστή σας κατά την εκκίνηση,λειτουργία και τερματισμό.
Αν είστε λιγότερο τυχεροί καταστροφή των σημαντικότερων αρχείων του λειτουργικού συστήματος που συνεπάγεται ανάγκη για format.
Αν δεν είστε και τόσο τυχεροί, μεταφορά εμπιστευτικών στοιχείων/αρχείων σας σε αγνώστους..
Αν δεν είστε καθόλου τυχεροί σημαίνει κρυπτογράφηση όλων των αρχείων σας με μηδαμινές πιθανότητες επαναφοράς..Ξεχνάτε αρχεία της δουλειάς σας και όχι μόνο, φωτογραφίες και γενικά όλα τα αρχεία...

Δυστυχώς όλα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα απώλειες σε χρόνο και χρήμα...


Αυτή τη στιγμή στο διαδίκτυο ένας χρήστης μπορεί να βρεί τόσο δωρεάν λογισμικό antivirus όσο και επί πληρωμή, ποιά είναι όμως η διαφορά?

Όλα τα antivirus έχουν σαν ασπίδα τους μηχανισμούς ανίχνευσης και αντιμετώπισης κακόβουλου λογισμικού, ενώ πολύ βασικό ρόλο παίζουν οι μηχανισμοί λήψης των ενημερώσεων της βάσης δεδομένων των ιών (virus definition updates).

Καθημερινά στο διαδίκτυο ανιχνεύονται χιλιάδες νέοι ιοί οι οποίοι είναι σχεδιασμένοι να τρυπώσουν στα μηχανήματα των χρηστών με διάφορους επικίνδυνους σκοπούς.

Κάθε φορά που εντοπίζεται η δράση τους προστίθεται ο τρόπος αντιμετώπισης στην βάση των δεδομένων των ιών, έτσι ώστε να ανιχνεύεται και να διακόπτεται η δράση τους. Αφού προστεθεί στη βάση, το λογισμικό που είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή μας θα λάβει την ενημέρωση εντός της ημέρας (συνήθως έλεγχοι για ενημερώσεις γίνονται 3-4 φορές ημερησίως).

Όπως όμως προαναφέρθηκε, τα antivirus διαθέτουν και τους μηχανισμούς ανίχνευσης και αντιμετώπισης του κακόβουλου λογισμικού όταν αυτό έρθει έξω από την πόρτα μας και είναι άγνωστο προς όλους!

Υπάρχουν οι εταιρείες που διαθέτουν εργαστήρια (labs) τα οποία δίνουν μεγαλύτερη σημασία στην ανίχνευση και αντιμετώπιση του νέου αγνώστου κακολογισμικού με σκοπό την καλύτερη δυνατή προστασία του χρήστη.

Αυτό σημαίνει ότι οι υπολογιστές που έχουν εγκατεστημένο λογισμικό antivirus με χαμηλές επιδόσεις απέναντι σε νέους ιούς, βρίσκονται άμεσα εκτεθειμένοι σε νέες απειλές.

Εδώ θα βρούμε τη σημαντικότερη διαφορά μεταξύ των free και πληρωμένων antivirus.

Οι δείκτες αντιμετώπισης νέου κακόβουλου λογισμικού στα free antivirus είναι χαμηλοί έως μηδαμινοί προτρέποντας τους χρήστες να αγοράσουν εφαρμογές της ίδιας εταιρείας με υψηλότερους αλλά και πάλι αμφιβόλου αξίας.

Επίσης τα free antivirus περιλαμβάνουν μόνο standard υπηρεσίες όπως η σάρωση σε πραγματικό χρόνο και η προγραμματισμένη σάρωση.


Τι επιπλέον θα μου προσφέρει μια αγορασμένη έκδοση antivirus, ποιά είναι η πρόταση της Houseofweb?

Η Houseofweb συνεργάζεται με την Bitdefender, κορυφαία λύση antivirus της αγοράς.
H Bitdefender διαθέτει λύσεις antivirus που καλύπτουν από τον απλό χρήστη έως και την πιο μεγάλη επιχείρηση/οργανισμό.
Φιλοσοφία της εταιρείας είναι η πρόληψη και αντιμετώπιση από κάθε νέο είδος επίθεσης κακόβουλου λογισμικού, φιλοσοφία που την έχει καθιερώσει στην κορυφή κερδίζοντας μια σειρά διακρίσεων παγκοσμίως!
https://www.bitdefender.com/business/awards.html

Πιο συγκεκριμένα στο θέμα αντιμετώπισης κακόβουλου λογισμικού, η Bitdefender διαθέτει πολυβραβευμένα labs που εξειδικεύονται στην ανίχνευση άγνωστου κακόβουλου λογισμικού.

Για παράδειγμα, αμέσως μόλις ο χρήστης προσθέσει μία usb συσκευή στον υπολογιστή του θα γίνει η εξέταση όλων των αρχείων στο παρασκήνιο και εφόσον εντοπιστεί κακόβουλο λογισμικό θα αφαιρεθεί αυτόματα. Το ίδιο θα συμβεί και αν επιχειρήσει να μεταβεί σε κακόβουλη ιστοσελίδα ή να κατεβάσει ένα email με μολυσμένο επισυναπτόμενο αρχείο.

Επειδή όπως γράφτηκε και στην αρχή του άρθρου οι τρόποι εισβολής είναι πολλοί, η Bitdefender εκτός από την προστασία σε πραγματικό χρόνο με το μηχανισμό "real time scanning" διαθέτει επιπλέον:
- τείχος προστασίας για το μπλοκάρισμα επιθέσεων,
- έλεγχο και προστασία των επισυναπτόμενων αρχείων εντός των email,
- έλεγχο εφαρμογών έτσι ώστε να ενημερώνεται ο χρήστης όταν μια εφαρμογή που είναι εγκατεστημένη στον υπολογιστή του τροποποιείται ή προσπαθεί να κάνει κάποια ασυνήθιστη ενέργεια,
- προστασία κατά την πλοήγηση στο διαδίκτυο με μπλοκάρισμα ιστοσελίδων που περιλαμβάνουν κακόβουλο λογισμικό
- εξειδικευμένη προστασία από το επικίνδυνο ransomware με τη δυνατότητα προσθήκης των πιο ευαίσθητων αρχείων μας σε πλήρη προστασία!

Πόσο κοστίζει μια άδεια Bitdefender?

Υπάρχουν 2 κατηγορίες, αυτή των home users/μικρών επιχειρήσεων και αυτή των μεγαλύτερων επιχειρήσεων/οργανισμών

Η φιλοσοφία της Houseofweb είναι, κάθε φορά να εντοπίζεται η ανάγκη και να προτείνεται η καλύτερη δυνατή λύση.

Για την πρώτη κατηγορία υπάρχουν τα οικιακά προϊόντα:

Ενδεικτικά προτείνονται το
Bitdefender Internet Security για την κάλυψη 1 υπολογιστή με τιμή : 20 ευρώ + ΦΠΑ με διάρκεια το 1 έτος
Bitdefender Internet Security  για την κάλυψη 3 υπολογιστών με τιμή : 35 ευρώ + ΦΠΑ με διάρκεια το 1 έτος

Στους χρήστες οι οποίοι επιθυμούν να καλύψουν πέρα από τους υπολογιστές και τα κινητά - tablets τους, υπάρχει η λύση του Bitdefender Total Security με τιμή 50 ευρώ + ΦΠΑ για την κάλυψη έως και 5 συσκευών με διάρκεια το 1 έτος.

Για τη δεύτερη κατηγορία υπάρχουν τα εταιρικά προϊόντα με τις ίδιες λειτουργίες αντιμετώπισης κακόβουλου λογισμικού, που διαφέρουν όμως με τη δημιουργία πολιτικών ασφαλείας στο δίκτυο της επιχείρησης για την πλοήγηση των χρηστών στο διαδίκτυο, τη χρήση εξωτερικών συσκευών και τις ενέργειες απέναντι στις απόπειρες μόλυνσης. Περισσότερες πληροφορίες εδώ:
https://www.bitdefender.com/business/security.html

Όσον αφορά την τιμή, αυτή εξαρτάται με τον αριθμό των τερματικών, ξεκινώντας από 30  ευρώ + ΦΠΑ / μηχάνημα για δίκτυο με 1-15 χρήστες.

 

Mπορώ να δοκιμάσω τη λύση?
Η Bitdefender δίνει τη δυνατότητα της δωρεάν δοκιμής της λύσης για 1 μήνα! 

Για να κατεβάσετε την εφαρμογή πατήστε εδώ

 

Πως μπορώ να προμηθευτώ το λογισμικό της Bitdefender?
Πολύ απλά, επικοινωνώντας με την Houseofweb!